Annons
Nyheter

Långa nätter väntar för VM-tittare

Det kan bli många och långa nätter. Men tre av tio svenskar tänker se sommarens fotbolls-VM på tv. Enligt en undersökning som Boxer tagit fram planerar 26 procent att se delar av damernas fotbolls-VM som inleds natten mot den 7 juni.(TT)
Publicerad 4 juni 2015

Enligt en undersökning som Boxer tagit fram planerar 26 procent att se delar av damernas fotbolls-VM som inleds natten mot den 7 juni. Fyra procent av de tillfrågade har för avsikt att kolla på hela mästerskapet. Totalt planerar alltså tre av tio svenskar att titta på VM trots att det avgörs i Kanada och flera av matcherna spelas mitt i natten svensk tid.

””

Fler män än kvinnor

Annons

Fler än 1 000 personer i åldrarna 18-65 år deltog i undersökningen. Det var fler män (36 procent) än kvinnor (24 procent) som planerade att se VM.

Vilken var då åldersgruppen där flest personer kommer att följa VM?

Svaret finns i spannet mellan 51 och 65 år eftersom 39 procent bland dem fyllde i ett av de två ja-alternativen. För personerna mellan 18 och 30 år är inte evenemanget lika intressant. Där ligger motsvarande siffra endast på 23 procent.

Match mitt i natten

Den svenska VM-premiären spelas mot Nigeria under måndagen den 8 juni med avspark klockan 22.00. Övriga matcher i gruppspelet för de blågula spelarna är USA (13 juni) och Australien (17 juni), båda de avslutade gruppspelsmatcherna har avspark klockan 02.00.

””

TT: Ni får spela bra då, så att det blir värt att kliva upp?

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons