Annons
Nyheter

Nytt svenskt rekord för Lindh

Hon börjar kunna det där med svenska rekord nu. Nyligen satte hon svenskt rekord på 800 meter, nu har Lovisa Lindh även förbättrat sitt eget rekord på 1 000 meter. - Jag hoppas att det kan komma lite till, säger 26-åringen. Det var inte utan att Lovisa Lindh var lite nervös inför säsongen.(TT)
Publicerad 11 juli 2017

Det var inte utan att Lovisa Lindh var lite nervös inför säsongen. Fjolåret, med riktigt bra tider, EM-brons och OS-semifinal, såg på förhand svårslaget ut. Men formen verkar ha hållit i sig - och blivit ännu bättre.

Hon har redan satt svenskt rekord på 800 meter och sänkt sitt personbästa på 1 500 meter. I friidrottstävlingen på Slottsskogsvallen i Göteborg sänkte hon dessutom sitt eget rekord på den något udda distansen 1 000 meter.

Annons

Rekordet lyder nu 2.35,15 - en putsning av det gamla rekordet med omkring åtta tiondelar. Och då är det ändå en månad kvar till VM i London.

””
””

Formbesked av Sagnia

Lovisa Lindhs lopp var den stora behållningen på galan i Göteborg. Men även flera andra VM-aktuella svenskar visade fin form.

Exempelvis hoppade Khaddi Sagnia 6,67 meter i längdhoppet. Hon har visserligen inte klarat VM-kvalgränsen ännu, men räknar ändå med att hennes säsongsbästa 6,72 räcker för att bli inbjuden till VM.

””
””

Mer eller mindre VM-klara Michaela Meijer, som nyligen satte svenskt rekord, tog 4,52 i stavhoppet men valde sedan att avbryta tävlingen. Meijer sprang igenom första försöket på 4,72 - vilket hade varit en höjning med en centimeter av hennes rekord - efter en lättare skadekänning i baksidan av ena knävecket.

””

Larsson under gränsen

Tidigare under kvällen krossade dessutom Maria Larsson sitt personliga rekord på 3 000 meter hinder med tio sekunder. Tiden, 9.39,96, var dessutom mer än två sekunder under VM-kvalgränsen.

Förbundskapten Karin Torneklint gillar det hon fick se i Göteborg.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons