Annons
Nyheter

Ledande Spieth darrade på Augusta

På bara ett par minuter krympte Jordan Spieths ledning från sju till fyra slag. Den 21-årige amerikanen är ett jagat byte inför sista dagen i US Masters. Efter nästan prickfritt spel de två första dagarna inledde Jordan Spieth lördagen på Augusta National i fem slags ledning före Charley Hoffman.(TT)
Publicerad 11 april 2015

Efter nästan prickfritt spel de två första dagarna inledde Jordan Spieth lördagen på Augusta National i fem slags ledning före Charley Hoffman.

Där bakom jagade flera golfgiganter. Phil Mickelson gick runt på 67 slag och klättrade till tredjeplatsen. Rory McIlroy och Tiger Woods skrev båda 68 på sina scorekort och avancerade till en delad femteplats.

Annons

Men i ledarbollen såg Spieth ändå ut att ha kontroll på läget. Visst svajade spelet lite mer än tidigare, med två hål kvar att spela hade han till exempel gjort tre bogeys. Men Spieth hade också rullat i sju birdies och ledde då med hela sju slag.

Publiken på Augusta såg framför sig hur den avslutande rundan skulle bli en defilering mot Spieths första majortitel i karriären.

Sju blev fyra

Det var då som det skapades nerv i Masters. Först hamnade Spieth i trubbel på 17:e hålet, som slutade i veckans första dubbelbogey. Ledningen var nere i fem slag.

Någon minut senare och ett par hundra meter bort rullade engelsmannen Justin Rose i en birdie på 18:e - hans femte på de sex sista hålen. Plötsligt hade Rose sett till att gapet till Spieth bara var fyra slag.

Spieth lyckades sedan rädda par på 18:e efter att ha hamnat i nya problem efter inspelet.

””

Kan bli dramatik

Men söndagen kan mycket väl bjuda på ett riktigt drama. Så här ser läget ut inför avslutningen:

1) Jordan Spieth, USA, -16.

2) Justin Rose, England, -12.

Annons

3) Phil Mickelson, USA, -11.

4) Charley Hoffman, USA, -10.

5) Rory McIlroy, Nordirland, Tiger Woods, Kevin Streelman, Kevin Na och Dustin Johnson, alla USA, -6.

Svenskarna:

12) Jonas Blixt, -4.

30) Henrik Stenson, Par.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons