Annons
Nyheter

Leksand säkrade kvalfinalplats

Leksand har säkrat en plats i den hockeyallsvenska finalen mot Timrå. Detta sedan tabelltrean AIK förlorade måstematchen borta mot sjuan Björklöven med 2-4. Avståndet upp till tvåan Leksand är nu ointagliga åtta poäng med två grundseriematcher kvar.(TT)
Publicerad 2 mars 2018

Leksand har säkrat en plats i den hockeyallsvenska finalen mot Timrå.

Detta sedan tabelltrean AIK förlorade måstematchen borta mot sjuan Björklöven med 2-4. Avståndet upp till tvåan Leksand är nu ointagliga åtta poäng med två grundseriematcher kvar.

Annons

Leksand å sin sida förlorade hemmamatchen och "uppvärmningen" mot Timrå. Leksand tog ledningen i den första perioden genom Jon Knuts men fick sedan se Timrås Vilmos Gallo kvittera i andra. Tobias Liljendahl blev sedan matchhjälte för Timrå med sitt 2-1-mål i tredje perioden.

Timrå och Leksand möts nu - med första match om en vecka - i en matchserie i bäst av fem om att få möta det lag som slutar sist, på 14:e plats, i SHL i en matchserie i bäst av sju om en plats i högstaserien nästa säsong. Förloraren får å sin sida en andra SHL-chans då det laget möter segraren i slutspelsserien där lag 3-8 i hockeyallsvenskan möter varandra och sedan eventuellt SHL-kval.

Med två omgångar kvar av hockeyallsvenskan är det fortsatt jämnt kring de övriga strecken, bland annat om platserna till slutspelsserien.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons