Annons
Nyheter

Lindahl: "Vi ska vinna ganska klart"

Kroatien har noll vinster i VM-kvalet. Sverige har vunnit alla sina matcher. Kvällens match på Gamla Ullevi borde bara kunna sluta på ett sätt. - Vi ska kunna vinna ganska klart, men det kommer att krävas att vi är med, säger Sveriges målvakt Hedvig Lindahl.(TT)
Publicerad 7 juni 2018

Höstens möte lagen emellan ska inte användas som fond för att bedöma lagens kvaliteter i dag. Sverige vann med 2-0 men det kraftiga regnet gjorde att planen knappt gick att spela på.

””

Missvisande resultat

Annons

Resultatmässigt har Kroatien inte imponerat i VM-kvalet. På sex matcher har det bara blivit två poäng och senast förlorade laget 1-3 hemma mot Ungern. Samma Ungern som Sverige slog med klara 4-1 på bortaplan några dagar tidigare.

””

Kroatien har varierat mycket både i spelsystem och bland spelarna. Peter Gerhardsson ser ett lag som jämfört med i höstas är betydligt farligare i djupled. Dessutom är Rosengårds Iva Landeka alltid ett hot på fasta situationer med sin högerfot.

"Mycket farligare"

””

Sofia Jakobsson var inte med senast mot Kroatien. Då höll hon precis på att komma tillbaka efter åtta månaders frånvaro till följd av en korsbandsskada. Men efter en stark säsong i Montpellier, och en inspirerad landslagscomeback mot Ungern senast, är hon ett av Sveriges viktigaste anfallskort.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons