Annons
Nyheter

Lindell Vikarby gillar favoritrollen

Världscupledande Jessica Lindell Vikarby gör sitt nionde stora mästerskap. Och älskar att vara guldtippad.
Nyheter • Publicerad 18 februari 2014
Foto: Scanpix

- Det betyder ju bara att jag åkt bra.

Jessica Lindell Vikarby åkte som tvåa i dagens storslalom i Sotji. Hon fick inte riktigt till det i sitt första åk i regnet och var 52 hundradelar bakom först startande Tina Maze.

Annons

Maria Pietilä Holmner åker som nia, Frida Hansdotter som 16:e och Kajsa Kling 25:a.

Andra åket är 10.00.

Förra gången slutade det i tårar. Nu bär hon favoritskapet med harmoni och längtan.

I Val d'Isère 2009 kom Jessica Lindell Vikarby in till VM som stort svenskt medaljhopp, med sin första världscupseger i super-G bara ett par dagar tidigare.

- Jag kom ju dit som storfavorit, men... Jag tror att jag grät på kvällen innan, när jag slappnade av lite. Det var som att det bara släppte, berättar svenskan, som blev tolva till slut i tävlingen.

- Då hade jag sådan press, det var som ett ekorrhjul och jag var speedad hela tiden. Nu känner jag att jag har lärt mig att ta det lite lugnare. Det var en viktig erfarenhet.

Nu har hon kommit till Sotji som ett ännu större medaljhopp, som ledare i storslalomcupen med en fantastisk säsong bakom sig.

Och är hur lugn som helst.

- Jag känner mig fri. Det här med press? Nej... inte längre. Det här är en dag som jag har sett fram emot väldigt länge, säger 30-åringen inför dagens storslalom där svenskan går ut med startnummer två.

Maria Pietilä Holmner njuter av att ha koll på både slalom och storslalom till OS-starten.

Annons

- Jag har två chanser och tänker försöka ta två chanser, säger hon.

- Jag är här för att köra för medalj, självklart. Men egentligen är det enda viktiga för mig att jag ska ge mig själv chansen att åka så bra jag kan.

Dessutom aspirerar både Kajsa Kling och Frida Hansdotter på topplaceringar. Dags att ge längdåkarna svar på tal?

- Det har varit fantastiskt att se dem leverera i längden. Men vi har bra chanser nu, både i storslalom och slalom, säger alpine damchefen Fredrik Steinwall.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons