Annons
Nyheter

Omskriven duo gav svar på tal i premiären

En har ryktats bort efter att ha petats från och till förra säsongen. En annan har kallats överviktig och otränad. Paul Pogba och Luke Shaw skulle dock ge tränare José Mourinho svar på tal - och tre premiärpoäng för deras Manchester United efter 2-1-segern hemma mot Leicester.(TT)
Publicerad 10 augusti 2018

De kunde inte ha önskat sig en bättre start.

Efter en försäsong som kantats av en arg och butter José Mourinho och uteblivna stjärnvärvningar så var frågetecknen många när Manchester United skulle sparka igång Premier League-säsongen 2018/2019 hemma mot Leicester.

Annons

Åskmolnen som legat över Old Trafford skulle dock skingra sig, eller åtminstone släppa igenom en liten solglimt, mer eller mindre direkt efter avspark.

En handssituation med mindre än två minuter spelade i Leicesterstraffområdet resulterade i en Unitedstraff.

Ansågs överviktig

Och fram klev Paul Pogba - ofta petad i fjol men i dag med kaptensbindeln från start.

Den franske VM-guldmedaljören, tillbaka från semestern och med flyttrykten hängande över sig, trippade, trippade, trippade - och sköt.

Säkert, otagbart, 1-0.

””

Nästa Unitedmål dröjde, men när det väl kom var det åter genom en spelare som bidragit med rubriker under sommaren.

Luke Shaw, som kritiserats av tränare Mourinho för att vara överviktig och otränad, svarade på kritiken med besked i 83:e minuten. Efter att med en touch lurat bort Ricardo Pereira så volleysköt vänsterbacken vackert in 2-0.

Och José Mourinho åt upp sina ord med att sträcka sina glada armar i vädret.

Lindelöf stabil

Annons

Det skulle dock bli dramatik i slutändan, när Jamie Vardy utnyttjade en stolpretur och hittade en reducering på övertid.

Men efter att Schmeichel, målvakten som klivit upp, nickade utanför efter en sen hörna, så kunde United pusta ut och räkna in tre premiärpoäng till slut.

””

Om man bortser från övertiden så höll dock Victor Nilsson Lindelöf, som spelade hela matchen, och hans försvar tätt.

Svensken, som åkte in och ut ur laget under sitt första år i England, tog plats från start tillsammans med Eric Bailly i Uniteds mittlås efter att nyligen ha kommit tillbaka från sin semester. Och det kändes som att det var en Lindelöf som mer eller mindre fortsatte i VM-läge med tanke på hans stabila insats.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons