Annons
Nyheter

Lindelöw: Borde finnas en EM-plats åt mig

Stjärnhästen Casello såldes för 28,1 miljoner kronor kort före jul 2015 - helt emot Douglas Lindelöws vilja. Efter den infekterade ägartvisten var han bedrövad och orolig. Ett och ett halvt år senare är landslagsryttaren på väg mot EM med en ny häst.(TT)
Publicerad 12 juli 2017

Lindelöw, 27, var rejält i ropet för två år sedan. Han nådde världscupfinalen i Las Vegas och den individuella EM-finalen i Aachen - toppar under en säsong som gjorde honom till svensk hoppsports stora framtidsnamn. Men i kulisserna var det inte lika muntert.

I takt med framgångarna ökade värdet markant på hästen som han ridit i tio år. Hästhandlarna flockades kring valacken och buden ramlade in. Familjen Lindelöw ägde en del i hästen och ville behålla den. Den andre delägaren ville sälja. Innan det gick så långt som till auktion, klev den tyske världsstjärnan Ludger Beerbaum in och köpte Casello.

Annons

Missade OS

För Lindelöw var det mer än en tung känslomässig smäll. Sportsligt betydde det att han kunde glömma OS-hoppningarna i Rio de Janeiro.

Lindelöw fick börja om, medveten om att det kunde ta år att nå tillbaka till den yttersta eliten. Men hans situation födde många sympatier. Förra våren började han rida Zacramento, en 12-årig valack - och kemin fanns där direkt. Huvudägaren Tove Håkansson löste ut övriga ägare, skrev kontrakt med Lindelöw och ställde hästen till hans förfogande. Ett år senare har ekipaget etablerat sig internationellt.

Tre individuella tredjeplatser under våren har kompletterats med två felfria rundor i Nations Cup i Rom och ett nedslag när Sverige i midsomras vann nationshoppningen i Rotterdam.

””

Genrep i Falsterbo

Lindelöw kände tidigt att potentialen fanns.

””

Om inget oförutsett inträffar rider han nationshoppningen i Falsterbo på fredag.

Lindelöw vågar inte ta ut något i förskott men med tanke på att Angelie von Essen sålt sin häst och det finns frågetecken kring Malin Baryard Johnssons och Rolf-Göran Bengtssons hästar är utsikterna goda att Lindelöw får plats i förbundskaptenen Henrik Ankarcronas EM-lag.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons