Annons
Nyheter

Lindqvist ensam skytteligaledare

Färjestads Michael Lindqvist såg till att han är i ensam skytteligaledning i SHL och visade vägen till seger med 5-2 i den första av helgens två matcher borta mot Karlskrona. - Både jag och laget fick en bra start och vi gjorde en bra match, säger han.(TT)
Publicerad 1 december 2017

Inför Färjestads weekend i Karlskrona, med match två kvällar i följd, delade Lindqvist ligans målskyttetron med Växjös Andrew Calof.

Det tog honom endast 53 sekunder att ändra på den saken. Styrningen på tennis blev till en Björn Borg-passering av bästa märke och 14:e målet för säsongen var noterat.

””
Annons

Anmärkningsvärd resa

Michael Lindqvist gör sin första säsong i Färjestad och trivs utmärkt med tillvaron i Värmland.

””

Från allsvensk spelare i AIK till skytteligaledare i SHL på några månader är en anmärkningsvärd resa.

””

Färjestads andra mål, med dryga minuten kvar av första perioden, var hockeygodis så som det anstår ett topplag att bjuda på. Per Åslund fintade två Karlskronaförsvarare i riktning mot korvkiosken och serverade sedan mackan på målskytten Niklas Fogströms blad.

Ovanligt program

Färjestad försökte punktera matchen men Karlskrona reducerade ett par gånger om och skapade spänning innan gästerna från Karlstad kunde avgöra med två mål i öppen kasse. När slutsignalen gick återstod det knappt 21 timmar innan lagens nästa kamp. Att samma lag möts på samma is två kvällar i rad är en ovanlig företeelse i SHL:s spelprogram.

””

Michael Lindqvist ser inte lagets weekend i Karlskrona som någon semester utan vet att det är hårt arbete och noggranna rutiner som gäller när matcherna duggar tätt.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons