Annons
Nyheter

Missade segern och The Open-biljetten

Missad seger - och direktplats till British Open. David Lingmerth hade en tung avslutning på PGA-tävlingen i Maryland. David Lingmerth ledde USA-tourtävlingen i Potomac, Maryland, efter den första, den andra och den tredje rundan.(TT)
Publicerad 3 juli 2017

David Lingmerth ledde USA-tourtävlingen i Potomac, Maryland, efter den första, den andra och den tredje rundan.

Efter halva avslutningsronden var den 29-årige svensken fortfarande i ledning, men delade den med hemmaspelaren Kyle Stanley och sydkoreanen Kang Sung-Hoon.

Annons

Sedan gick det utför. Lingmerth, som missat flera bra birdie-lägen för ensam ledning men hade problem med drivern genom hela rundan, skickade utslaget på det 11:e hålet ut i ett vattenhinder. När Stanley, hans landsman Charles Howell III och Kang i stort sett samtidigt sänkte viktiga puttar var avståndet upp till ledningen hastigt och mindre lustigt tre slag.

Lingmerth, som var tio under par efter två rundor, landade till slut på tre över par för dagen, fyra under par totalt och en delad plats fem. Vann gjorde Stanley, efter ett dramatiskt särspel mot Howell III. Segern var hans andra på USA-touren.

Femteplatsen gjorde att Lingmerth även missade en direktbiljett till British Open. För att säkra den behövde Lingmerth vara bland de fyra bästa i fältet som inte redan var garanterade en plats. Chansen att få spela den klassiska majorn finns dock fortfarande, då topplaceringar i några av de kommande tävlingarna på touren ger en plats i British Open.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons