Annons
Nyheter

Lingmerth vann stortävling

David Lingmerth är Sveriges senaste segrare på PGA-touren i golf. 27-åringen från Tranås vann sensationellt stortävlingen Memorial på Muirfield - efter särspel. - Jag kan inte tro det här just nu. Jag är så glad, jag vet knappt vart jag ska ta vägen, sade han direkt efter segerputten.(TT)
Publicerad 7 juni 2015

Det var ett riktigt dramatiskt slut på tävlingen.

Lingmerth sköt 69 slag, slutade på sammanlagt 15 slag under par, och var bara en missad sänkbar birdieputt på det sista hålet från att säkra segern.

Annons

Trodde man.

Men Justin Rose, i bollen efter, skulle bara göra par för att ta tävlingen till särspel.

Rose, som hade blivit ny världstrea om han vunnit tävlingen, missade utslaget och hamnade i bunkern. Andraslaget var också snett, träffade en åskådare i huvudet, och från det svåra läget gjorde han ett fantastiskt inspel och tog tävlingen till särspel.

Nagelbitare

Väl där fortsatte dramatiken.

Lingmerths utslag hamnade i fairwaybunkern medan Roses andraslag missade green. De båda räddade dock par och fick ta sig tillbaka till 18:e tee igen för att försöka sära på sig en gång till.

Det lyckades inte.

Först på det tredje särspelshålet avgjordes tävlingen.

Rose missade sin parputt och Lingmerth hade chansen att avgöra - om bara putten på 1,5 meter skulle gå in.

Det gjorde den.

Annons

Vinnare på riktigt

David Lingmerth fick sitt stora genombrott för två år sedan, där han var nära att vinna Players på Sawgrass, den som kallas för den "femte majortävlingen".

Inför det sista hålet låg Lingmerth ensam tvåa bakom Tiger Woods, och satsade allt för att komma ikapp. Det sista utslaget gick dock lite för mycket höger och han lyckades inte få inspelet tillräckligt nära hål. I stället blev det en treputt och en andraplats.

””

Nu är han dock en vinnare på riktigt.

Lingmerth tog inte den "vanliga" vägen via mångårigt spel i landslaget och Europatouren, utan flyttade tidigt till USA, spelade på college och tog sig in på PGA-touren via spel på undertouren web.com. Han var inför tävlingen 212:a på världsrankingen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons