Annons
Nyheter

Löparna tillbaka efter tuffa år

De senaste åren blev inte riktigt som de tänkt sig, men nu är löparna Irene Ekelund och Moa Hjelmer tillbaka på de stora arenorna. - Det ska bli skönt att få göra en tävling med riktigt bra motstånd igen, säger Hjelmer inför Diamond League-galan i Stockholm.(TT)
Publicerad 9 juni 2018

Hon ska springa sin paraddistans, 400 meter, vid tävlingarna på Stockholms stadion. Det var på den distansen som 27-åringen tog EM-guld 2012 och inne-EM-brons året därpå.

Därefter födde hon sitt första barn, dottern Wilma, hann med en comeback som inte riktigt gick som hon ville, innan det var dags för nästa graviditetsuppehåll. I januari i fjol födde hon sonen Vincent. Fyra månader senare gjorde hon tävlingscomeback. Men det är först i år som hon är tillbaka på allvar.

Annons

Detta efter en klokare uppbyggnadsträning än efter den första graviditeten.

””
””

EM-kvalgränsen är målet

Hon hoppas kunna säkra EM-kvalgränsen under Bauhausgalan i Stockholm.

””

I fjol kom Irene Ekelund till Hjelmers träningsgrupp Spårvägen för att träna för Rolle Bergman. De tränar tillsammans, även om Ekelund kör sprintdistanserna 100 och 200 meter och Hjelmer 200 och 400 meter.

””

"Varit tuffa år"

21-åringen slog igenom redan som 16-åring, men de senaste åren har varit väldigt tuffa för henne. Hon mådde inte bra psykiskt men ville inte söka hjälp. I stället kämpade hon på med sin löpträning, trots att hon bara ville vara hemma. Och så kom skadorna och sjukdomarna slag i slag.

””

Till slut lyckades hennes syster och dåvarande tränare pusha henne att söka hjälp för depression och tvångstankar.

””

EM vore en bonus

I takt med att hon mår bättre mentalt har också de kroppsliga skadorna och sjukdomarna blivit färre. Det har förstås medfört att hon kunnat träna mer och bättre.

””

Ekelund har inget mål med 100-metersloppet på Stockholms stadion.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons