Nyheter

Lustig målskytt i Celtics titelmatch

Mikael Lustig hade letat sig hela vägen upp till Aberdeens straffområde ett par minuter in på den andra halvleken i Celtics sista hemmamatch för säsongen. På en passning från Callum McGregor kunde den svenske landslagsbacken sätta 3-0 till Celtic - ett mål som skulle visa sig räcka hela vägen till ligaseger.(TT)
Publicerad 8 maj 2016

Celtic vann matchen mot titelutmanaren Aberdeen med 3-2, efter två sena reduceringsmål av gästerna, och säkrade därmed segern i den skotska ligan för femte året i rad. Avståndet ner till Aberdeen är nu tolv poäng när två omgångar återstår.

Det är Celtics 47:e titel, men det är bara tredje gången i Glasgow-klubbens 138-åriga historia som de grönvita lyckats med bedriften att vinna fem år i följd.

Ärkerivalen Rangers, som nästa säsong är tillbaka i den högsta ligan, är dock fortfarande värst med totalt 54 ligatitlar.