Annons
Nyheter

Majka nästa stjärna att bryta touren

Den dramatiska etappen i söndags fortsätter att kräva sina offer i Tour de France. Nu tvingas även den polska bergsspecialisten Rafal Majka bryta. Majka, som vann bergatröjan som bästa klättrare 2014 och i fjol, kraschade på söndagens etapp och var 36 minuter efter täten i mål.(TT)
Publicerad 10 juli 2017

Den dramatiska etappen i söndags fortsätter att kräva sina offer i Tour de France. Nu tvingas även den polska bergsspecialisten Rafal Majka bryta.

Majka, som vann bergatröjan som bästa klättrare 2014 och i fjol, kraschade på söndagens etapp och var 36 minuter efter täten i mål.

””
Annons

Majka hoppar av touren för att i stället satsa på Spanien runt i augusti. Avhoppet är ännu ett bakslag för det tyska Bora-stallet som redan förlorat världsmästaren Peter Sagan, som blev diskvalificerad efter att ha tacklat en annan cyklist på en av de första etapperna.

Flera stora stjärnor fick bryta efter söndagens etapp, som innehöll flera olyckor, däribland australiern Richie Port och britten Geraint Thomas.

På tisdagen återupptas Tour de France med den 178 kilometer långa tionde etappen mellan Périgueux och Bergerac, en flack sträcka som inte innehåller några höga berg.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons