Annons
Nyheter

Malmötränaren: "Grymt tufft år för oss"

Malmö har haft viktigare saker än ishockey att hantera den här säsongen. Spelare och ledare har drabbats av svåra sjukdomar i familjen samtidigt som laget har åkt på tunga skador. - Killarna förtjänar ett jäkla beröm, säger Malmötränaren Peter Andersson.(TT)
Publicerad 10 mars 2018

Redan efter ett par SHL-omgångar tvingades Malmös assisterande tränare Jesper Mattsson ta en paus från ishockeyn på grund av att hans son kämpar med en svår blodsjukdom. I november tog även lagkaptenen Erik Forssell timeout från ishockeyn sedan hans dotter drabbats av cancer.

””

Svetsat samman gruppen

Annons

Lägg även till att veteranen Erik Andersson, 35, fick avsluta säsongen i januari efter att han drabbats av en hjärnskakning tidigare under säsongen. Samma beslut tvingades Carl-Johan Lerby ta - också på grund av hjärnskakning - i februari.

””

TT: Har alla motgångar svetsat samman gruppen?

””

Efter positivare besked från läkarhåll var Jesper Mattsson och centern Erik Forssell tillbaka i båset respektive på isen i slutet av februari. Mot Mora i den sista grundserieomgången svarade Forssell för två mål och han har nu gjort totalt fyra mål på sju matcher sedan comebacken.

””

TT: Går det fokusera på hockeyn med tanke på allt som hänt?

””
””

"En av de stora drakarna"

Nu väntar Frölunda i kvartsfinal för Malmö. Ett lag som skåningarna har pluspoäng mot denna säsong (8-4) efter två segrar under ordinarie tid och två strafförluster.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons