Annons
Nyheter

Manar till lugn inför derbyt

Hammarby och Djurgården har inte mötts på nästan sex år och laddningen mellan supportrarna är elektrisk inför derbyt. Då manar Djurgårdens supporterförening till lugn - och backas upp av spelarprofilerna: - Det är jättepositivt att de gjort det, säger Hammarby-kaptenen Kennedy Bakircioglu.(TT)
Publicerad 12 april 2015

Djurgårdens supporterförening Järnkaminerna gick under fredagen ut med ett pressmeddelande där man uppmanade till ett lugnt derby baserat på kärlek till det egna laget framför hat mot motståndarna.

"Vi kan aldrig glömma det som hänt och aldrig sluta arbeta för att det inte ska hända igen", skriver klubben bland annat och syftar på det tragiska dödsfallet från förra årets allsvenska premiär i Helsingborg då en Djurgårdssupporter misshandlades till döds.

Annons

"Viktigt att slå fast"

Även spelarna uppmanade, på pressträffen inför matchen, till ett lugnt och positivt laddat derby. Hammarbys lagkapten Kennedy Bakircioglu gillade Djurgårdssupportrarnas meddelande:

””

Bakircioglu, som nätade direkt i hemmapremiären mot Häcken, är sugen på fler mål - men kommer i så fall att fira på rätt derbysätt.

””

"Slaget om Stockholm"

Djurgårdens lagkapten Emil Bergström har växt upp som Dif-supporter och vet att kampen på läktarna nästan är lika viktig som den på planen för supportrarna. Han vill förstås att Djurgårdsklacken vinner läktarmatchen - men att man gör det med bara sjysta medel.

””

Sedan sommaren 2013 har Djurgården och Hammarby delat hemmaarena - men först nu får de göra upp i ett slag om Tele2 Arena.

””

Få med derbyrutin

Trots sin ringa ålder har 21-årige Bergström relativt diger derbyrutin, till skillnad från många av sina nya lagkamrater i ett ganska nytt Djurgården som senast mot Häcken startade med hela sex nyförvärv.

””

Medan nykomlingen Hammarby hemmabesegrat Häcken och tagit en stark poäng borta mot tippade topplaget Elfsborg har Djurgården bara mäktat med en poäng på två matcher i inledningen. Men någon press inför det slutsålda "bortaderbyt" på hemmaarenan vill Emil Bergström inte känna.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons