Annons
Nyheter

Melanders stjärnor till Oslo

I fjol vann Nuncio Oslo Grand Prix. Men i år stannar han hemma och slickar såren efter Elitloppet. Stefan Melander har ändå två topphästar i Norges största travlopp - Volstead och Cruzado dela Noche. - Båda har superform, säger Melander inför söndagens race.(TT)
Publicerad 9 juni 2017

Nuncio var tvåa i mål i Oslo Grand Prix förra året, men fick segern sedan Your Highness blivit diskad för dopning.

Stefan Melander fick förstås en inbjudan att försvara titeln med Nuncio, men tackade nej.

””
Annons

Auktionsfynd

Melander köpte Volstead på auktion i USA. Han har oftast fått stå i skuggan av jämngamla Nuncio. Men det har ändå blivit 18 segrar på 49 starter och 4,5 miljoner kronor i prispengar. Som fyraåring vann Volstead Kungapokalen och var tvåa i Sprintermästaren, en knapp meter bakom Nuncio.

Under elitloppshelgen vann Volstead Sweden Cup i tvåa raka heat och travade 1.09,7 samt 1.09,3. I sulkyn satt Örjan Kihlström, som imponerades av hästens styrka och kämpaglöd.

””

TT: Vad har du för planer med Volstead framöver?

””

Positiv utveckling

Cruzado dela Noche kom till Melander efter två tävlingssäsonger i USA. Han tävlade mot de bästa, men utan att räcka riktigt. Som bästa merit var en tredjeplats i tvååringsloppet Peter Haughton Memorial.

I Melanders målmedvetna träning har femåringen utvecklats mycket. I fjol var han trea i Sprintermästaren och vann sedan ett miljonlopp i Hamburg med Per Linderoth i sulkyn.

I år har Cruzado dela Noche vunnit Copenhagen Cup, men i Elitloppet blev det galopp. På söndag sitter Linderoth åter i sulkyn.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons