Annons
Nyheter

Möller räddade blekt Skellefteå

Oscar Möller gjorde samtliga hemmamål och räddade trepoängaren när ett blekt Skellefteå efter stora besvär kunde besegra Mora med 3-2. - Man får inte tveka när man får pucken. Har du läget måste du ta det, sade Möller efter sitt hattrick.(TT)
Publicerad 7 december 2017

Skellefteås förstaformation har gått från klarhet till klarhet den här säsongen. Kedjan med Möller, Joakim Lindström och Pär Lindholm är hetast i serien och given i Tre Kronor.

Så här långt har trion gjort 33 mål i serien, nästan hälften av Skellefteås mål. Den här gången var det Möllers tur att bättra på statistiken.

””
Annons

Defensivt fokus

När lagen möttes senast i Skellefteå var det svängdörrar framför båda målen. Två givmilda försvar gjorde att den matchen slutade 10-4. Nu syntes det tydligt att båda hade fokus på defensivarbetet, även om Skellefteå sällan behövde vistas i egen zon i första perioden. Annat var det i den andra.

””

Efter en matchinledning som gick till Skellefteå handlade det i den andra perioden nästan bara om Mora. Och om Oscar Möller, som i slutet av den första perioden gjort sitt första mål för kvällen. 1-0 kom på ett direktskott i numerärt överläge.

Den spelformen har inte varit Skellefteås starkaste så här långt, nu fick landslagskedjan utdelning i sitt tredje försök.

Moras Jacob Lagacé kvitterade med en backhand till 1-1 efter bara 37 sekunder av mittenperioden, som gick klart till Mora.

Skellefteås andra skott i den perioden kom inte förrän det bara återstod ett par minuter. Det första gick i mål och betydde 2-1 för Skellefteå.

Målskytt på nytt: Oscar Möller, som än en gång prickade rätt från sin favoritposition några meter utanför kassen.

Mora kom tillbaka och kvitterade rättvist genom Jacob Nilsson som från liten vinkel prickade krysset till 2-2 efter 14.34.

Avgjorde med klubbskaftet

Men Oscar Möller satte punkt för matchen när han styrde in 3-2 i början av slutperioden på ett skott från Joakim Lindström.

””
Annons

Totalt sett var han också nöjd med matchen.

””

En efterlängtad säsongsdebut i Skellefteå gjorde den meriterade backen Johan Alm. Han skadade ena handleden i vårens kvartsfinalserie mot Frölunda och är spelklar först nu.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons