Annons
Nyheter

"Musse" kan bli historisk i maran

Mustafa Mohamed jagar SM-guld i Stockholm Marathon. Lyckas han blir han historisk och tangerar Eric Lemmings hundra år gamla rekord på 25 individuella SM-guld i friidrott. - Det vore kul förstås, men sedan hoppas jag ta ännu fler och gå om, säger 38-åringen.(TT)
Publicerad 2 juni 2017

Hällelöparen har radat upp SM-guld under en lång och framgångsrik karriär.

Det första kom på 3 000 meter hinder i Gävle 2002.

””
Annons

Det senaste kom så sent som för två veckor sedan i Göteborgsvarvet.

””

När vi skriver 2017 och juni månad hoppas "Musse" få slå till med sitt 25:e. Något han aldrig hade kunnat drömma om.

””

Osäker på formen

Lyckas Mohamed tangerar han den svenska spjutfantomen Eric Lemmings rekord på 25 individuella SM-guld på herrsidan. Lemming, som vann fyra OS-guld i spjut, tog sina SM-guld mellan 1899 och 1917 och förutom i spjut slog han också till i kula, diskus, slägga och stavhopp.

Mustafa Mohamed vann SM-guld i Stockholm Marathon i fjol, men var ändå besviken efteråt eftersom målsättningen var totalseger. I stället blev han sexa efter ett fall.

Det är också hans senaste mara och han är osäker på formen.

””

Tränat med Mo Farah

Mustafa Mohamed har dock fått bra sparring inför säsongen. På ett träningsläger i april i USA tränade han med superbritten Mo Farah. De två är vänner sedan lång tid tillbaka och har samma bakgrund då bägge är födda i Somalias huvudstad Mogadishu.

””

På damsidan är Charlotte Karlsson, Hässelby, och VM-klara Lisa Ring, Nocout, SM-favoriter i Isabellah Anderssons frånvaro. Andersson, som vunnit maran sju gånger, födde sitt andra barn i april, är uttagen till VM i London i augusti, men inte redo för ett maraton ännu.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons