Annons
Nyheter

Nadal ute efter elfte titeln - men ser slutet

Gruskungen Rafael Nadal har aldrig förlorat en final i Franska mästerskapen i tennis. En historisk österrikare är det sista hindret mellan den spanske världsettan och en elfte titel i Paris. - Jag har inte tio chanser till att spela här, säger Nadal.(TT)
Publicerad 9 juni 2018

Tiofaldige Roland Garros-mästaren Rafael Nadal har bara förlorat två gånger i den prestigefyllda grand slam-turneringen sedan debuten, och första titeln, för 13 år sedan. 2009 mot svenske Robin Söderling i den fjärde omgången och 2015 mot Novak Djokovic, Serbien, i kvartsfinal.

Antal segrar? 85.

””
””
Annons

Motståndare med plan

Finalmotståndare under söndagen är världsåttan och grand slam-finaldebuterande Dominic Thiem. Av vissa ansedd som kronprinsen att ta över grustronen när kungen abdikerar.

””

24-åringen är förste österrikare i en grand slam-final sedan Thomas Muster vann Franska mästerskapen 1995. Thiem besegrade Nadal i deras senaste möte - på grus i Madrids Mastersturnering i maj.

16-faldige grand slam-segraren Nadal har däremot överläge totalt sett i inbördes möten med sex segrar mot Thiems tre. I fjol så slog den blivande mästaren ut Thiem i semifinal med setsiffrorna 6-3, 6-4, 6-0. 2014 så möttes dem i den andra rundan, Nadal vann med 6-2, 6-2, 6-3.

Räddades av regn

””

I årets turnering var världsettan Nadal illa ute i kvartsfinalen mot Diego Schwartzman, Argentina, men vände 0-1-underläge i set till 3-1-seger efter att matchen förskjutits en dag på grund av regn. Den 32-årige spanjorens första setförlust i turneringen på tre år. Thiem tappade set i tre av de fyra inledande omgångarna, men har sedan imponerat i kvart- och semifinal.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons