Annons
Nyheter

Nära medalj för Alexandersson

Hon var på väg att kasta in handduken. Men Tove Alexanderssons fotskada läkte i sista stund. Under fredagen var hon sju sekunder från brons i långdistansen under orienterings-VM i Inverness. Tove Alexandersson har haft ett dystert VM i skotska Inverness.(TT)
Publicerad 7 augusti 2015

Tove Alexandersson har haft ett dystert VM i skotska Inverness. 22-åringen skadade foten inför mästerskapet och har inte kunnat tävla ordentligt. Ett tag tydde det mesta på att hon skulle åka hem. Det var därför högst överraskande när Alexandersson under torsdagen meddelade sig redo att springa fredagens långdistans.

"Foten har blivit mycket bättre de två senaste dagarna. Det finns såklart inga garantier att den håller, men jag har testat att springa på foten och det känns bra. Det är stor chans att det funkar", sa hon till förbundets webbplats och fortsatte:

Annons

"Det känns jättekul! En härlig bonus. Det har inte varit roligt att stå vid sidan av och titta på."

Väl i skogen gick det fort för Alexandersson. Efter en dryg timmes orientering höll hon en säker medaljplats. Sen tappade svenskan fart - Svetlana Mironova (Ryssland), Mari Fasting (Norge) och Ida Bobach (Danmark) hann ifatt - och sjönk ned till en fjärdeplats. Slutplaceringen blev sju retfulla sekunder från ett VM-brons.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons