Annons
Nyheter

Näslund: "Varit mycket att fundera på"

Den tårfyllda medaljmissen på OS är knappt en vecka gammal. Men världscupledande skicrossåkaren Sandra Näslund har en säsong att slutföra - efter en ursäkt från den armbågande OS-bronsmedaljören Fanny Smith. - Det har varit mycket att fundera på, säger 21-åriga Näslund.(TT)
Publicerad 1 mars 2018

Skicrossåkaren Sandra Näslund åkte till OS i Pyeongchang, Sydkorea, med ambitionen att ta guld. Men det blev en fjärdeplats förra fredagen efter en tuff kamp med Fanny Smith om bronset. Schweiziskan ska ha delat ut en armbåge i den tajta OS-finalen, men svensklägrets protest avslogs.

””

Svenskfajt i totalen

Annons

21-åringen från Kramfors, som var gråtfärdig och förbannad efter medaljmissen i sitt andra olympiska spel, är efter intensivt resande, nu i ryska Miass, knappt 170 mil öster om Moskva, för världscupsåterstarten till helgen. På plats har hon fått en personlig ursäkt av Fanny Smith.

””

TT: Vad betyder det för dig?

””

Med tre deltävlingar kvar, två i Ryssland och en Frankrike, har Näslund redan avgjort damernas världscup. Tvåan Heidi Zacher, Tyskland, är skadad och trean Fanny Smith är för många poäng efter för att komma ikapp den suveräna svenskan.

Näslunds slutmål för säsongen är i stället segern i den totala freestylecupen på skidor. Ledningen till nuvarande tvåan, svenska slopestylesåkaren Jennie-Lee Burmansson, är också stor för Näslund som vunnit sex av åtta världscuptävlingar den här säsongen och slutat på tredje plats två gånger.

Tänker inte sluta

””

Förutom de återstående världscuppoängen är det även fortfarande mycket prispengar kvar att tävla om för Näslund som försörjer sig fullt ut på sin idrott. En deltävlingsseger i skicrossvärldscupen ger motsvarande 98 000 kronor.

””

TT: Hur ser du på framtiden?

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons