Annons
Nyheter

Nilsson ställs mot revanschsugna norskor

De norska skiddamerna inledde världscupen med ett rejält pladask. Räkna inte med en upprepning i helgen, säger deras svenska konkurrenter. - Vi får nog vara på tårna om vi ska kunna utmana dem, säger Stina Nilsson inför lördagens sprint i Lillehammer.(TT)
Publicerad 1 december 2017

Det var ett sällan skådat norskt haveri i skidspåren förra helgen. I säsongens första världscuptävling, i finländska Ruka, försvann den ena norska åkaren efter den andra redan i sprintkvalet.

För fjolårets sprintcupmästare Maiken Caspersen Falla var det en mindre chock att missa kvartsfinal.

””
Annons

Såg på tv

Hon fick följa finalpasset från tv, och se hur Stina Nilsson, Fallas största konkurrent under förra året, tog en övertygande premiärseger. I lördagens sprint hemma i Lillehammer vill hon mäta sina krafter med svenskan.

””

Stina Nilsson vill som vanligt inte prata om specifika motståndare - "jag fokuserar mest på mig själv" - men ser fram emot många dueller mot många åkare. Hon är hur som helst övertygad om att det inte blir ett nytt platt fall för Norge.

””

"Det är lite hybris"

Hanna Falk åkte ut i kvartsfinal i Ruka efter att ha varit näst snabbast i kvalet. Hon väntar sig också hård konkurrens i Lillehammer från taggade norskor.

””

I Ruka vann Stina Nilsson sprinten medan Charlotte Kalla tog hem både fristilsjaktstarten, minitouren och den gula ledartröjan i världscupen. Men att påstå att det efter några år av norsk dominans på damsidan skulle ha svängt över till svensk fördel, det är att gapa lite för mycket, lite för tidigt, säger Stina Nilsson.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons