Annons
Nyheter

Spelarna vill flytta svensk tourtävling

Var Nordea Masters spelas nästa år är oklart. Flera spelare vill dock att den ska läggas senare på året. - Det är för att få banan i toppskick, säger Kristoffer Broberg.(TT)
Publicerad 3 juni 2017

De senaste åren har Nordea Masters legat i början av juni, men flera spelare har lyft frågan om att den kanske borde ligga senare i kalendern. Exempelvis engelsmannen Lee Westwood, som vunnit tävlingen tre gånger (1996, 2000 och 2012), tycker att det är för tidigt med en Europatourtävling i Sverige under försommaren.

Kristoffer Broberg håller med. Han tycker att tävlingen borde ligga senare under året. Då skulle en bana som Barsebäck vara i toppskick, menar han.

Annons

Juni eller augusti aktuella

””

Ägaren Lagardère har ännu inte fastslagit ett speldatum för nästa år.

””

Det är tionde gången som Nordea Masters avgörs på Barsebäck. Var den spelas nästa år är ännu inte spikat.

””

I fjol, liksom fyra år på raken 2010-2013, gick tävlingen på Bro Hof Slott och åren 2014-2015 på PGA National utanför Malmö. En del hänger på vilket företag som är titelsponsor till tävlingen. inom kort hoppas Claes Nilsson kunna gå ut med vilket namn tävlingen kommer att gå under i framtiden.

””

"Inte tävla mot fantasisiffror"

Kontraktet med mångåriga huvudsponsorn Nordea går ut, men det är inte uteslutet att det blir en förlängning, framhåller Nilsson.

I nuläget har turneringen runt 14 miljoner kronor i prispott (1,5 miljoner euro). Att försöka konkurrera med de större tävlingarna i Europa ser inte Claes Nilsson som vägen framåt.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons