Annons
Nyheter

Nordén på väg tillbaka

Hon dansade en sommar. Genom hetta och vatten. Genom London och Hyde Park fram till ett olympiskt silver, bragdguld och Jerring-pris. Sedan gjorde kroppen revolt och ett skadehelvete utan nåd började. - Ibland blir livet så och då måste man ta smällarna, säger triathlonstjärnan Lisa Nordén till TT.(TT)
Publicerad 12 juni 2015

Den korta sammanfattningen ser ut så här:

Bristning i vaden, magsjuka, stressfrakturer i bägge fötterna, virusangrepp på nervrötterna i axelpartiet, inflammerad hälsena och nu senast, som om inte detta var nog, en vass armbåge i huvudet under simningen i Yokohama.

Annons

Vem sade att triathlon var en syssla för sparrisar?

””

I sin blogg har hon beskrivit sina känslor om alla skador så här:

"Man kan försöka vara filosofisk och ta det som en erfarenhet, men inuti skriker det bara efter att få lov att känna mig stark, ha kontroll och vara med i tävlandet igen".

””

Kropp som diesel

Den 176 centimeter långa ytterst vältränade kroppen ser hon själv som en diesel som bara tuffar på.

””

Hennes simning är bra, kanske till och med tekniskt ännu bättre än vad den var i London 2012, och på cykeln är hon absolut så bra som behövs för att ligga i världstopp.

Det är löpningen som tagit mest stryk av alla skador så nu har hon hyrt en lägenhet i Avoriaz, där hon springer på den höga höjden fast på plan mark.

””

I backspegeln medger hon att hon kanske skulle ha tagit det lite lugnare, inte ställt upp med skavanker som utvecklats till problem.

””
””

"Kroppen är hel"

Nu känner hon att hon är så förberedd att hon kan stå på en startlinje igen med en sådan känsla i kroppen som krävs för att göra ett bra jobb rätt igenom.

””
Annons

TT: Och så ska du till Rio:

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons