Nyheter

Nordqvist inför Evian: "Väcker goda minnen"

Anna Nordqvist riskerar att göra sin sämsta säsong som golfproffs. Men till Evian Championship kommer hon som titelförsvarare - och med sköna vibbar. - Det är en speciell känsla att komma hit.(TT)
Publicerad 12 september 2018

Det är många som rycker och drar i Anna Nordqvist inför majorn på Evian Resort Golf Club. Tv-inslag ska göras, segerbucklan ska lämnas tillbaka vid en ceremoni, sponsorerna ska ha sitt, det ska hållas en officiell presskonferens och fotograferas och spelas "pro-am"... Och mitt i allt detta ska Nordqvist försöka försvara den titel som hon efter stor dramatik vann i fjol.

””

"En besvikelse"

Med tanke på det späckade schemat är det inte läge för Nordqvist att sitta ner och bjuda TT på en långintervju inför Evian Championship. Men under promenaden från en fotografering, med bucklan intill sig och Genèvesjön som bildskön fond, berättar hon om en säsong som i många avseenden har varit en stor missräkning.

””
””

Bottenrekord

Siffrorna från säsongen talar klarspråk. Anna Nordqvist ligger 38:a i penningligan på LPGA-touren - ett bottenrekord för svenskan som har varit bland de tio bästa fyra år i rad. I majortävlingarna har hon bara klarat kvalgränsen en gång av fyra - även det en bottennotering.

Tur då att säsongen inte är över riktigt än.

””

TT: Kan du vinna i år igen?

””

TT