Annons
Nyheter

Falla tog tung revansch på Nilsson

Det svänger snabbt i skidspåren. I världscuppremiären såg Stina Nilsson oslagbar ut. I Lillehammer var hon chanslös mot Norges Maiken Caspersen Falla. - Jag kan inte komma ihåg senast jag slog Stina i en final, säger norskan efter sprintsegern.(TT)
Publicerad 2 december 2017

Det blev en gruvlig revansch för Maiken Caspersen Falla efter förra helgens miss i sprintkvalet i Ruka.

På hemmaplan i Lillehammer syntes det redan i kvalet att både skidor och form var på en helt annan nivå än i världscuppremiären. I finalen kunde sedan ingen, inte ens förra veckans överlägsna vinnare Stina Nilsson, utmana den av publiken ivrigt påhejade norskan.

Annons

Nilsson bara femma

I den sista uppförsbacken gjorde hon ett ryck som knäckte Nilsson såpass att svenskan för ovanlighetens skull inte ens nådde pallen.

””

Den förväntade missnöjdheten gick inte att spåra i Nilssons ansikte trots att hon var hela sex sekunder bakom Falla i mål. I stället konstaterade hon att det var "bra att få fyra tuffa heat".

””

Maiken Caspersen Falla var förvånad över att Nilsson inte bjöd upp till en tuffare duell. Norskan vann förvisso den totala sprintcupen förra säsongen, men fick ändå stryk av Nilsson i de flesta finalerna. Den senaste inbördes segern, i tävlingar där båda nått final, kom i februari 2016.

””
””

Klæbo dominerar vidare

Calle Halfvarsson blev på nytt bäste svensk på herrsidan men kunde inte riktigt upprepa tredjeplatsen från Ruka. Halfvarsson blev fyra i finalen efter att ha vunnit sin semifinal i imponerande still.

””

Vann gjorde, som vanligt den här säsongen, norrmannen Johannes Høsflot Klæbo. Med en urstark finish var han precis som förra helgen omutbar och han vann före ryssarna Sergej Ustiugov och Alexander Bolsjunov.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons