Annons
Nyheter

Nyman tänkbar joker i EM-truppen

Hur rock'n'roll är Erik Hamrén? Får Christoffer Nyman eller någon annan chansen som EM-joker? Snart kommer svaren från förbundskaptenen. Men räkna inte med några stora överraskningar i Sveriges EM-trupp.(TT)
Publicerad 10 maj 2016

Erik Hamrén ska på onsdagskvällen presentera sin sista landslagstrupp, 23 spelare som får förtroendet i Frankrike i sommar.

Merparten av namnen är givna - som Zlatan Ibrahimovic, Andreas Isaksson och Andreas Granqvist.

Annons

Några ligger sannolikt på gränsen - som Erkan Zengin, Ludwig Augustinsson och Oscar Hiljemark.

Och så är frågan om det finns en jokerplats till någon som har glänst i allsvenskan i vår - som Christoffer Nyman, Astrit Ajdarevic eller Carlos Strandberg.

””
””

Hur många backar?

Fjellström spekulerar i att Erik Hamrén kanske nöjer sig med att ta ut sju backar i truppen, eftersom Sebastian Larsson kan kliva ner som ytterback och Victor Nilsson Lindelöf kan spela både mittback och ytterback.

””

Han menar att IFK Norrköpings Christoffer Nyman, som tidigare bara har varit med på landslagets januariturnéer, skulle kunna vara skrällnamnet i truppen.

””

Erik Hamrén har knappast en tradition av att överraska särskilt mycket i sina uttagningar. Jens Fjellström tror ändå att förbundskaptenen möjligen skulle kunna bjuda på en liten EM-bomb nu.

””

Tror inte på chock

Radiosportens expert Richard Henriksson varken tror eller hoppas att Hamrén ska chocka när truppen offentliggörs på Norra Latin i Stockholm.

””

Något större behov av att ta ut fem i stället för fyra forwards ser Henriksson inte heller.

””

För Hamrén handlar det om att vara noggrant uppdaterad på spelarnas fysiska status innan han tar ut truppen. Till exempel har både Mikael Antonsson, som var petad senast, och Albin Ekdal drabbats av sena skador. En nyckel för att lyckas i EM är att så många spelare som möjligt har en av karriärens bästa fotbollsmånader i Frankrike.

””
Annons

Den 13 juni börjar Sveriges EM-äventyr mot Irland på Stade de France i Paris.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons