Annons
Nyheter

Nyreröd vinnare - och snart EM-klar?

Det är mycket siffror för Emilie Nyreröd just nu. Tre personliga rekord på kort tid. Och så lär hon få skriva in datumen för EM i Aachen i kalendern.(TT)
Publicerad 11 juli 2015
Det är mycket siffror för Emilie Nyreröd just nu. Tre personliga rekord på kort tid. Och så lär hon få skriva in datumen för EM i Aachen i kalendern. 28-åringen från Skultuna har på kort tid gått som en raket, från en i mängden av lovande ryttare till s

28-åringen från Skultuna har på kort tid gått som en raket, från en i mängden av lovande ryttare till stjärnskottet som vunnit förbundskaptenen Bo Jenås gunst.

Med 72,314 procent på Miata vann hon GP Specialen i nationshoppningen i Falsterbo.

Annons

Mest iögonenfallande:

Det skedde i landslagsdebuten, framför Jenås och landslagsrådgivaren Kyra Kyrklunds kritiska blickar.

””

Släpper truppen snart

Det troliga är att hon får EM-biljetten först. Jenå släpper truppen på fem ryttare (en reserv) kort efter hästshowen, kanske redan på måndag. Han ville inte säga det rakt ut, men den med minsta lilla förmåga att tyda det outsagda, insåg på lördagen att Nyreröd får höra rätt mycket tyska i augusti.

””
””
””

"Jättehäftigt"

Hur känns det att höra, Emile?

””

Jenå hade fler godsaker att dela ut.

””
””
””

För bara några veckor sedan satte Nyreröd personliga rekord i grand prix (73,44) och i grand prix kür (77,35) när hon vann båda de fyrstjärniga klasserna på Mallorca.

Mest nöjd med känslan

Det gav henne landslagsplatsen i nationsdressyren i Falsterbo.

””
””
””
””
Annons

Minna Telde kom trea i klassen på 70,627 procent.

Sverige leder lagtävlingen klart och på söndagen rider Tinne Vilhelmson Silfvén/Don Auriello och Patrik Kittel/Freja för segern i küren.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons