Annons
Nyheter

Öberg har laddat om efter OS-succén

Hanna Öberg åkte till Pyeongchang som en 22-årig skidskyttetalang utan större meriter. Några veckor senare var det en olympisk guldmedaljör som återvände till Östersund. - Jag har kollat på någon repris. Man vill få bort den där overklighetskänslan och fatta att det är på riktigt, säger Öberg.(TT)
Publicerad 7 mars 2018

Hanna Öberg är på resande fot igen, nu i finländska Kontiolahti för att tävla i världscupen under veckoslutet. Drygt en vecka hann den dubbla - och trötta - OS-medaljören vara hemma. Öberg har mest tagit det lugnt, vridit tillbaka dygnet, landat i vardagen - och nu hunnit ladda om både skallen och bössan inför säsongsavslutningen.

Den där vardagen har förresten ändrats en hel sedan sist.

””
””
Annons

Gläds med lillasyster

Några tillbakablickar på det magiska OS-äventyret i Sydkorea har det redan blivit för Hanna Öberg. Hon har dessutom fått fler medaljer att jubla över när lillasyster Elvira, 19, fixade en storslam med tre guld i JVM. Kan hon till och med bli vassare än storasyster på sikt?

””

Hon har fortfarande aldrig varit bättre placerad än femma i världscupen och det var just det som gjorde hennes insats i OS så sensationell. Placeringsraden i de individuella loppen löd 7-5-1-5 och dessutom var det Hanna Öbergs fenomenala slutsträcka som såg till att Sverige tog silver i damstafetten.

Sprint på fredag

I Kontiolahti är det i stället sprint, på fredag, som står först på programmet för damerna. Herrarna kör sin sprint på torsdagen.

””

Världscupen fortsätter sedan i ytterligare två veckor - i Oslo och ryska Tiumen - innan det efter säsongen är dags att flytta till en ny lägenhet med pojkvännen tillika OS-guldmedaljören Jesper Nelin. Möbleringsplanerna?

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons