Annons
Nyheter

Ohlsson får rysningar av Nadal

Ulf Ohlsson har kört tiotusentals travlopp och tagit över 4 300 segrar. Efter vinsten med Nadal Broline i V75-7 var han mycket imponerad. - Jag får rysningar när jag kör Nadal Broline. Han bara joggar, sade toppkusken.(TT)
Publicerad 8 augusti 2015

Nadal Broline tog tionde segern i 14:e starten och fjärde raka på V75 på Dannerotravet. Ulf Ohlsson var en aning bekymrad innan hur det skulle fungera med innerspår. Det funkade inget vidare men Ohlsson tog sig snabbt ut i andraspår och körde sedan runt fältet på sista långsidan.

””

Vinnartiden 1.12,9 säger inte allt om hästens prestation. Det såg nämligen ut att finnas gott om sparade krafter i Ohlssons tömmar.

Annons

Hyllade hästen

Tränaren Reijo Liljendahl har alltid hållit Nadal Broline väldigt högt. Men nu börjar även Liljendahl ta till andra superlativer.

””
””

Nadal Broline har bästa möjliga stam. Mormor Petrolianna var en topphäst som tjänade nästan 300 000 dollar i USA. Hon vann bland annat Kentucky Futurity och var trea i Hambletonian Oaks. Mamma Aimeeâ??s Promise är syster med avelshingsten Celebrity Secret.

Teamet Liljendahl/Ohlsson hade en väldigt fin dag i Ådalen. Ulf vann även V75-6 med Danne Edel efter ett tufft lopp utvändigt ledaren. I Gulddivisionen var Knows Nothing tvåa bakom Nahar, körd av Robert Bergh.

Leder kuskligan

Ohlsson toppar den svenska kuskligan på 214 segrar, 20 pinnar före Björn Goop som vunnit ligan de senaste elva åren.

””

Liljendahl/Ohlsson är vana vinnare. För Mattias Djuse var segern med Antti Sisu den första som egen tränare på V75.

””

26-åringen är inne på sitt första år som professionell. Vinsten med Antti Sisu var den 20:e för året och stallets 30 hästar har sprungit in 1,4 miljoner kronor.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons