Annons
Nyheter

Olika system Malmö FF:s styrka

Nyförvärven har spetsat till Malmö FF. Lagets kraft är dock detsamma som förra säsongen, enligt Markus Rosenberg. - Jag ser bara styrkor i att kunna variera sig, säger han om tränaren Åge Hareides lek med formationer och upplägg inför matcherna.(TT)
Publicerad 1 april 2015

Leendet är där hela tiden och drar ut mustaschen till ett långt mörkt streck. Samtidigt glittrar ögonen. Markus Rosenberg visar tydligt sitt gillande över att den allsvenska säsongen är på intågande, och när orden inte räcker till för att svara på frågorna gestikulerar han med händerna för att försöka måla upp bilden ytterligare kring vad han egentligen tycker.

Det finns bara en fråga som han inte har ett konkret svar på: vilken formation klubben ska använda under säsongen.

Annons

Vilket inte är konstigt.

I fjol skiftade Åge Hareide friskt mellan 4-4-2, 4-5-1, 3-5-2 och 5-3-2, och Rosenberg vet inte riktigt hur tränaren tänker inför säsongsstarten.

””
””

Positivt byta system

Han tror dock att Malmö FF, precis som i fjol, kommer att ha stor variation när det kommer till formationer, upplägg och taktik beroende på vilken klubb som står för motståndet och om det är hemma- eller bortaplan.

””

TT: Vad finns det för problem med att hela tiden byta system?

””

TT: På vilket sätt?

””
””

Känner glädje

Glädje är även något som Markus Rosenberg själv känner.

Efter ett proffsäventyr i Europa, som gick via Ajax, Werder Bremen, Racing Santander innan tiden borta från moderklubben Malmö FF summerades med en tung period i Premier League-klubben West Bromwich.

Med endast fem mål på 33 matcher fick anfallaren nog. Han rev kontraktet med klubben, skänkte bort alla sina möbler, flyttade hem och skrev på för Malmö.

Annons

Med 15 mål i allsvenskan bidrog han stort till klubbens andra raka SM-guld och förde Malmö, som första svenska klubb på 14 år, till gruppspelet i Champions League. En framgång i Europa som resulterade i en säck pengar, i runda slängar 170 miljoner kronor.

Kapital som inför årets säsong delvis spenderats på nya spelare, där Jo Inge Berget, Magnus Wolff Eikrem, Oscar Lewicki och Tobias Sana anses höja kvaliteten på Malmö FF.

Flera genomgångar

Men Markus Rosenberg räknar dock inte med att de ska göra succé direkt i klubbens jakt efter det tredje raka SM-guldet.

””

Att de nya spelarna ska få tid på sig finns även med i tränaren Åge Hareides beräkningar.

””

Kvaliteten för att avsluta säsongen med ett nytt SM-guld, ett race som Hareide kallar för ett svårt och tufft maraton, finns där.

I alla fall just nu.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons