Annons
Nyheter

Weinstock: "Betyder fruktansvärt mycket"

Örebro besegrade Mora i den viktiga streckmatchen med 3-0 och säkrade SHL-kontraktet. Krisen är över och nu väntar ett penningregn över Närkeklubben, som blir snabbt ute i arbetet med att bygga laget för nästa år.(TT)
Publicerad 8 mars 2018
””

Men efter slutsignalen kunde han inte bekräfta att det blir fortsatt spel i Örebro för hans del.

””
””

Har planen

Annons

Hans sportchef, Niklas Johansson, bekräftar också att det redan finns en plan för hur laget ska formas till kommande år:

””

Han tillägger att det stora ekonomiska tillskottet som nu väntar SHL-klubbarna kommer att betyda mycket för Örebro.

””

Bjöd ingenting

Detta var årets viktigaste streckmatch för både Örebro och Mora. En Moraseger hade inneburit hög kvaldramatik i sista omgången. Men Örebro, som är åter i vinnarspåret, bestämde sig för att avgöra redan nu.

””

Mora vek också ner sig direkt och var anmärkningsvärt blekt i den här matchen.

I mitten av den andra perioden kom avgörandet.

Moras Marcus Fagerudd sköt ett skott från blålinjen där pucken studsade via sargen på Örebromålvakten Eero Kilpeläinens rygg för att sedan glida fri parallellt med mållinjen.

"Varit med på hela resan"

Örebro vände blixtsnabbt spelet och på den följande kontringen gjorde Marcus Weinstock 2-0 till Örebro. En stor positiv injektion för Örebro och en rejäl smäll för Mora.

””

För Mora väntar negativt kval. Om den här säsongen ska sluta lyckligt för dalalaget krävs då en hel del skärpning både när det inställning, skärpa och slarv. I dag räcker Mora inte till för SHL.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons