Örebro tillbaka i segerspåret

Andra raka segern - och första för säsongen mot Växjö - i en kokande Behrn arena. - En viktig seger och extra skönt att den kom mot Växjö, säger Örebros målgörare Kalle Olsson efter 3-2-segern.   Det har varit extremt jämna matcher mellan lagen den här säsongen.(TT)
Publicerad 4 februari 2016

Det har varit extremt jämna matcher mellan lagen den här säsongen. Tidigare i vinter har Växjö två övertidssegrar och en uddamålsvinst.

””

Bröt trenden

Men i det fjärde mötet på torsdagskvällen bröt alltså Örebro Växjös segertrend. Och nu skiljer bara tre poäng i tabellen mellan åttan Växjö och tian Örebro.

””

Örebro tog också en viktig seger mot Malmö i tisdags och är tillbaka på vinnarspåret efter tre raka förluster varav två mot jumbon Karlskrona. Och även mot Malmö inledde Kalle Olsson Örebros målskytte när han var framme och högg framför mål.

””

Växjö nätade först

Men det var Växjö Lakers som inledde målskyttet i Behrn arena. Efter en kvart kunde en helt fri Erik Josefsson trycka in pucken i bortre hörnet bakom Örebros målvakt Julius Hudacek. Men bara ett par minuter senare kvitterade alltså Kalle Olsson när han mycket snyggt styrde in pucken på tennis.

””

Växjö skapade sedan bra tryck i Örebros zon i den andra perioden. 14 minuter in i mittperioden kom också utdelningen för gästerna. Erik Josefsson vann pucken i mittzon, och sedan kunde han helt fri göra sitt och Växjös andra mål. Men minuten innan andra periodpausen kvitterade Martin Johansson när han drog in pucken i krysset.

””

Och i mitten av tredje perioden tryckte Örebros Petr Zámorský in 3-2 direkt efter tekning. Örebro lyckades sedan hålla undan och tog alltså säsongens första trepoängare mot Växjö.