Annons
Nyheter

Kryss för Östersund inför stormatchen

Spelet skrämde knappast slag på Galatasarays fans. 1-1 hemma mot Jönköping var inte genrepet Östersund ville ha inför torsdagens Europaäventyr. - Den sista touchen saknas, säger poängräddaren Johan Bertilsson.(TT)
Publicerad 9 juli 2017

Konstgräset har bytts och breddats tre meter och läktaren har också turborenoverats under uppehållet. Allt för att bli godkänd till mötet med turkiska Galatasaray i Europa League på torsdag.

Men underhållet av kvaliteten på avsluten hade inte lyckats lika väl.

Annons

Östersund hade stort spelövertag i matchen mot Jönköping men hade väldigt svårt att spräcka nollan.

I 91:a minuten lyckades till slut inbytte Johan Bertilsson få in bollen efter att ha kommit igenom bortaförsvaret.

Redo för startelvan

En räddad poäng och en räddad förlustnolla på hemmaplan för jämtlänningarna. Och ett skönt kvitto för just Bertilsson som har haft en tung vår som ny i det framgångsrika Östersund.

””

Han kom från Gefle som en av allsvenskans mest framgångsrika framspelare och många hade nog räknat med en större roll för honom i Östersund, inte minst efter en bra försäsong och framgångsrikt cupspel.

Men sedan har en krånglande hälsena och hård konkurrens satt käppar i hjulet.

””

Redan på torsdag väntar alltså ny match med betydligt mer tryck på läktaren och större fokus. Även matchen mot Jönköping sändes i turkisk tv för att Galatasarays fans skulle få chans att syna motståndet inför torsdag.

Men att allt snack om Europaspelet skulle ha stört uppladdningen inför Jönköping vill ingen erkänna.

””

Smylie räddade

Förhoppningsvis har motståndet på torsdag inte någon anfallare med samma målvaktskvaliteter som Jönköpings anfallare Daryl Smylie.

Annons

Han gjorde fotparader på mållinjen flera gånger om i första halvlek och såg till att det var mållöst i paus. När han sedan själv satte 1-0 för smålänningarna såg han ut att bli den stora hjälten.

Men sett över hela matchen var Jönköpings tränare Jimmy Thelin nöjd med en poäng.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons