Annons
Nyheter

Ottawa hoppas på fortsatt framgång

Natten till torsdagen inleds spelet om Stanley Cup-pokalen. Men för Ottawa har "slutspelet" redan pågått i två månader. - Ingen trodde att vi skulle ta oss hit, säger Erik Condra. När Max Pacioretti avgjorde mötet med Florida 2.(TT)
Publicerad 14 april 2015

När Max Pacioretti avgjorde mötet med Florida 2.59 minuter in i förlängning blev Montreal den tredje NHL-klubben som säkrade en plats i slutspelet.

Det var den 28 mars.

Annons

Då hade Ottawas jakt efter en slutspelsplats redan pågått sedan mitten av februari. Laget, med svensktrion Erik Karlsson, Mika Zibanejad och Robin Lehner, hamnade i en tuff situation efter en seg start på säsongen och behövde i princip två poäng från de resterande 30 matcherna av grundserien.

"Jobbat hårt"

Racet slutade med raden: 24-3-3 - och det var först med 3-1-segern mot Philadelphia i den sista omgången som laget säkrade en slutspelsplats.

””
””

Lagkamraten Clarke MacArthur är dock väl medveten om att Montreal, som spelade ihop 110 poäng och vann Atlantic Division, är favorit till att gå vidare till nästa omgång.

””

"Rolig serie"

Ungefär 20 mil öster om den kanadensiska huvudstaden Ottawa finns en annan hockeytokig provins. Där har Montreal-fansen bevittnat en framgångsrik säsong och hoppas nu på att succén ska resulterade i ett långt slutspel, men spelarna själva vet om att stödet, glädjen och framgången snabbt kan vara över.

””
””

Stjärnbacken PK Subban:

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons