Annons
Nyheter

Paille lämnar Brynäs efter hjärnskakningen

Daniel Paille har inte spelat ishockey med Brynäs sedan han knockades med en tackling mot huvudet i CHL-matchen mot Adler Mannheim i november förra året. Nu bryter den 34-årige kanadensaren och Brynäs kontraktet. "En vanlig dag för mig nu handlar om att försöka bli bättre.(TT)
Publicerad 8 augusti 2018

"En vanlig dag för mig nu handlar om att försöka bli bättre. Jag träffar specialister för att försöka reda ut det, men det är fortfarande inte bra", säger Paille i ett pressmeddelande.

Paille knockades av Mannheims Thomas Larkin i en match i Champions Hockey League (CHL), en tackling som blev mycket omdiskuterad och där Mannheim-spelaren polisanmäldes. Paille lider fortfarande av sviterna efter hjärnskakningen och lägger nu all kraft på att få den att läka för att kunna leva ett normalt liv igen.

Annons

"Jag har självklart varit, och fortsätter vara, frustrerad över att inte kunna spela den här säsongen. Men till slut var jag tvungen att acceptera situationen jag befinner mig i."

Paille kom till Brynäs säsongen 2016-17 och spelade en viktig roll när Brynäs nådde SM-finalen där man till sist föll mot HV 71.

"Daniel är fortfarande långtifrån frisk och redo att spela hockey på elitnivå. Det är som jag sagt många gånger tidigare fruktansvärt tråkigt och jag lider med Daniel och hans familj. Det var ett rent överfall och en fullständigt idiotisk tackling där spelaren i fråga inte ens var i närheten av pucken", säger Brynäs sportchef Stefan Bengtzén i pressmeddelandet.

Paille hoppas få se förändrade regler i framtiden.

"De måste ta mer ansvar när det kommer till spelares säkerhet. Och jag pratar inte bara om svenska spelare, utan alla spelare. Just att försäkra att spelarnas säkerhet är det viktigaste har antagligen varit det mest frustrerande i hela den här situationen", säger kanadensaren.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons