Patrik Berglund tvåmålsskytt i natt

Publiken bjöds på målkalas när St Louis mötte Dallas på Texaslagets hemmaarena American Airlines Center i nattens NHL. Matchen slutade 5-7 och en som bidrog starkt till bortalagets seger var St Louis svenske spelare Patrik Berglund som noterades för sitt lags första två mål.(TT)
Publicerad 4 april 2015

När andra perioden var över ledde hemmalaget Dallas med 5-4, men tredje perioden dominerades målmässigt helt och hållet av St Louis. som först utjämnade och sedan satte ytterligare 2 mål.

Totalt spelades fem matcher under natten (svensk tid) till påskaftonen och även i mötet Buffalo-Chicago vann besökarna och matchen slutade 4-3. Chicagos tidigare Skellefteå-spelare Daniel Rundblad utmärkte sig genom en assist till lagkamraten Patrick Sharp i första perioden.

Mötet New Jersey-Montreal slutade 3-2 och svenske Adam Larsson var med spelade fram till matchens första mål då New Jerseys Stefan Matteau satte pucken i kassen.

Även i matchen Anaheim-Colorado utmärkte sig de båda lagens NHL-svenskar. Nästan 18 minuter in i första perioden sköt Rickard Rakell Anaheims andra mål, och Colorados Gabriel Landeskog noterades för andra periodens enda mål. Den tidigare Rögle-spelaren Dennis Everberg satte slutligen Colorados segermål. Colorado vann med 4-2.

Matchen San Jose-Arizona slutade 3-1.