Annons
Nyheter

Norrköping befäste serieledningen

IFK Norrköpings anfallsspel håller fortsatt toppklass. Anfallsduon Emir Kujovic och Christoffer Nyman stod för var sitt mål när mästarlaget besegrade Jönköpings Södra med 2-0 - och såg nykomlingen fick känna på hur det känns att förlora på hemmaplan.(TT)
Publicerad 8 maj 2016

Det var som om guld-dvd:n spelades upp när IFK Norrköping tog sin tredje raka seger i allsvenskan, på Stadparksvallen i Jönköping.

Tryggheten i spelet, lugnet med bollen och effektiviteten framför mål var bara några av de faktorer som låg bakom "Pekings" tre poäng.

””
Annons

Avslutsstatistiken sade 21-6 till gästerna och var ett kvitto på hur mycket IFK Norrköping dominerade.

””

Årets IFK Norrköping är ett delvis nytt lag, men den tydliga spelidén från förra året finns kvar. Speciellt i försvarsspelet.

””

Tamimi utvisad

Inför matchen var Jönköpings Södra obesegrat på hemmaplan och laget hade fem matcher i rad utan förlust. Nu kom ett nederlag till sist och det var nivåskillnad mellan nykomlingen och det regerande mästarlaget.

””

Flera spelare saknades i försvaret på grund av skador och det blev heller inte bättre när debutanten Jonathan Tamimi fick sitt andra gula kort coh fick lämna planen i den 52:a minuten.

””

Anfallsduon levererade

Det här var Christoffer Nyman och Emir Kujovic match. Båda spelarna gjorde mål och skapade ständigt oreda i försvaret hos hemmalaget.

””

Kontinuiteten har varit en stor anledning till att anfallsparet fortsätter att leverera. Tillsammans har de stått för åtta mål på åtta matcher.

””

Tabellen må vara oviktigt just nu, som Janne Andersson predikar. Men där uppe är IFK Norrköping igen, på första plats.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons