Piteå malde ner AIK på Skytteholm

Tränarbytet hjälpte inte - AIK får fortsätta jaga årets första seger i allsvenskan. Piteå var numret för stort på Skytteholm och vann med 2-0. Matchen i stort får betyget sådär, men Piteås ledningsmål i den 15:e minuten höll hög klass.(TT)
Publicerad 8 juli 2015
Tränarbytet hjälpte inte - AIK får fortsätta jaga årets första seger i allsvenskan. Piteå var numret för stort på Skytteholm och vann med 2-0. Matchen i stort får betyget sådär, men Piteås ledningsmål i den 15:e minuten höll hög klass. Ronja Aronsson hi

Matchen i stort får betyget sådär, men Piteås ledningsmål i den 15:e minuten höll hög klass.

Ronja Aronsson hittade Pauline Hammarlund med en djupledspassning. 21-åringen visade prov på fin funktionell teknik och kyla i avslutningsläget när hon skruvade bollen runt AIK:s målvakt Justine Bernier och fixade 1-0.

Piteå kom till start med två VM-spelare - målvakten Hilda Carlén och mittfältaren Emilia Appelqvist. Den sistnämnda, som hoppade in i den andra halvleken mot USA, såg trygg ut i passningsspelet på det centrala mittfältet. 25-åringen fördelade bollarna till sina lagkamrater och kom sällan i tidsnöd.

Bortalaget hade en struktur i passningsspelet och även om det inte sprakade om anfallsspelet hade gästerna hela tiden kontroll på matchen.

Efter paus försökte jumbolaget AIK spräcka Carléns nolla, men i stället för 1-1 gjorde Piteå matchens andra mål - även denna gång signerat Pauline Hammarlund.

AIK:s nya tränare Nazanin Vaseghpanah vill se mer tacklingar och hårdare jobb än vad laget visade upp före VM-uppehållet. Och i omstarten av allsvenskan visade spelarna, anförda av landslagsanfallaren Emma Lundh, att de är beredda att göra just detta. Problemet på onsdagskvällen - Piteå var bättre.