Nyheter

Piteås sena matchhjälte: Helt otroligt

Det går inte att ta poäng mot Piteå IF i damallsvenskan just nu. Cecilia Edlunds mål på tilläggstid mot Linköping innebar sjunde raka segern för årets stora utropstecken i ligan. - Helt otroligt, kan vara det skönaste målet i karriären, säger hon till TT.(TT)
Publicerad 1 juni 2018

Piteå IF har gått som tåget i inledningen av årets damallsvenska säsong. Efter sex raka segrar såg vinstsviten ut att ta slut borta mot regerande mästaren Linköping.

Men med sekunder kvar av matchen, under tilläggstid, kom avgörandet när inhopparen Cecilia Edlund satte det avgörande målet till 2-1.

””

Inte överraskade

Medan resten av fotbolls-Sverige överraskat sneglar upp mot Norrbotten är Piteå-spelarna själva inte så överraskade över den stora framgången.

””

Linköping förde spelet i stora delar av den första halvleken och LFC-anfallaren Natasha Dowie satte 1-0 i den 39:e minuten. Men de formstarka gästerna tog sig tillbaka in i matchen i den andra halvleken och i den 73:e minuten gjorde Julia Karlernäs sitt fjärde mål för säsongen när hon nickade in kvitteringen efter en hörna.

På tilläggstid avgjorde sedan vinstmaskinen från Norrbotten matchen och tog därmed sin sjunde raka seger. Piteå leder därmed serien i överlägsen stil med sina 21 poäng och är hela elva poäng före Linköping som alltså har en lång väg upp till ett tredje raka SM-guld.