Annons
Nyheter

Plågad Sand på väg uppåt

Loui Sand började på botten med sin stukade fot men har jobbat sig uppåt under handbolls-VM. Hon avgjorde gruppfinalen mot Norge och nu väntar ljusare tider. - Det här gör mig fruktansvärt mycket starkare som människa, säger 24-åringen. "Kanon". Svaret var ironiskt och det enda Loui Sand gav.(TT)
Publicerad 9 december 2017

"Kanon".

Svaret var ironiskt och det enda Loui Sand gav. Sedan vände hon sidan till och haltade vidare ut mot bussen på Stuttgarts flygplats. Hon visade tydligt att hon inte ville prata.

Annons

Frågan var den vanliga - och den logiska efter att vänstersexan hade tillbringat flygresan till VM i Tyskland med västerfoten i paket: "Hur känns det?".

Sedan dess har Sand plågats av att inte kunna prestera maximalt, kanske mer än hon velat erkänna.

"Ingen robot"

Därför betyder de avgörande insatserna i gruppfinalen mot Norge, den framtvingade stürmerfoulen på Nora Mørk och det helt matchavgörande målet fram till 31-28, oerhört mycket.

””
””

"Har kommandot"

Tiden i Tyskland fram till upphoppet och det avgörande skottet mot Norge har varit jobbig.

Landslagsledningen har försökt övertyga Sand om att hon kan. De har visat videoklipp som visar att hon rör sig och hoppar som vanligt.

””

I åttondelsfinalen på söndagskvällen väntar Slovenien och Sand tycker att Sverige har goda chanser att ta sig till kvartsfinal.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons