Annons
Nyheter

Publikrekordet kan slås i derbyt

Ett 40 år gammalt publikrekord kan slås i kväll i Stockholmsderbyt mellan AIK och Djurgården. - Att det kan komma över 40 000 på en match i norra Europa är inte vanligt, och i allsvenskan är det väldigt sällan. Det är en helt otrolig match, säger Djurgårdaren Emil Bergström.(TT)
Publicerad 10 augusti 2015

Den 29 maj 1975 kom 40 669 till Råsunda och såg Djurgården vinna med 2-1 - den högsta publiksiffran för AIK hemma mot Djurgården. Rekordnoteringen kan hotas eftersom det på måndagsmorgonen hade sålts över 36 000 biljetter till Friends Arena.

””

Djurgården kommer med 15 matcher i rad utan förlust, varav tio segrar, och är med i toppstriden i allsvenskan.

Annons

Men samtidigt har laget sju raka möten med AIK utan seger; senaste vinsten kom den 19 september 2011. Den ende som är kvar från den matchen i dagens Djurgården är Emil Bergström - som då hoppade in i slutminuterna i det som var hans allra första allsvenska derby mot AIK.

””

Fler skador i Djurgården

Djurgårdens skadelista förlängdes dock under helgen med mittbacken Omar Colley och innermittfältaren Alexander Faltsetas.

"Tyvärr har det tagit längre tid än vi hoppades att få ordning på Alexander Faltsetas känning i baksidan så vi förstod egentligen redan i lördags att det inte skulle gå. Då tränade Omar Colley (problem med knä) men på söndagens träning var han tvungen att kliva av redan på uppvärmningen", säger Djurgårdens tränare Pelle Olsson, inte alltför orolig, till klubbens webbplats.

"Vi har bra alternativ till de skadade spelarna".

I vårens möte på Tele2 Arena gick AIK till en 2-0-ledning som Djurgården sedan hämtade tillbaka och matchen slutade 2-2.

AIK bäst hemma

Nils-Eric Johansson inledde målskyttet för AIK då. Den 35-årige lagkaptenen är en av totalt fyra i svartgult som var i klubben vid den senaste derbyförlusten 2011.

Att så få är kvar gör att sviten utan förlust mot Djurgården kanske inte har så stor betydelse, menar han.

””

I år är AIK - tre poäng bakom Djurgården - bästa hemmalag i allsvenskan.

””
Annons

TT

Annons
Annons
Annons
Annons