Annons
Nyheter

Rätt inställning ska rädda AIK

Allt kan kokas ner till en sak: inställning. För Nazanin Vaseghpanah är det detaljen som ska rädda kvar AIK i allsvenskan. - Alla måste verkligen ta ansvar, säger den nytillträdda tränaren. Det tog sex matcher innan AIK lyckades göra mål. Ytterligare en innan säsongens första poäng trillade in.(TT)
Publicerad 7 juli 2015
Allt kan kokas ner till en sak: inställning. För Nazanin Vaseghpanah är det detaljen som ska rädda kvar AIK i allsvenskan. - Alla måste verkligen ta ansvar, säger den nytillträdda tränaren. Det tog sex matcher innan AIK lyckades göra mål. Ytterligare en

Det tog sex matcher innan AIK lyckades göra mål. Ytterligare en innan säsongens första poäng trillade in. Tillsammans blev det resultatet - en poäng på sju matcher - som gjorde att Mattias Eriksson fick kliva åt sidan.

För Nazanin Vaseghpanah innebar klubbens tunga start en ny roll: hon tog klivet från assisterade till huvudtränare.

””
Annons

"Tackla mer"

Förändringar kommer det också att bli.

Vaseghpanah vill att spelarna ska orka mer, vara tuffare och kanske framför allt visa en annan inställning än tidigare. Det var därför som hon valde att använda delar av VM-uppehållet till en mindre försäsong i Rävhagen på Gotland. Där handlade träningarna om löpning, styrka och mental styrka.

””
””

Bättre inställning

Uppförsbacken är dock stor för AIK.

Efter sju omgångar och endast en poäng ligger klubben sist i allsvenskan. För att kunna klättra till säker mark krävs det att Nazanin Vaseghpanah får ordning på det mesta, men kanske framför allt defensiven med 18 insläppta och offensiven - där VM-spelaren Emma Lundh fortfarande är mållös - med tre gjorda.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons