Annons
Nyheter

Real Madrid värvar VM:s bästa målvakt

Chelseas målvakt Thibaut Courtois är klar för Real Madrid. Och Mateo Kovacic? Han går åt andra hållet - på lån. Det bekräftar klubbarna under onsdagen. Real Madrid har värvat den belgiske landslagsmålvakten Thibaut Courtois, som utsågs till VM:s bästa målvakt i somras.(TT)
Publicerad 8 augusti 2018

Real Madrid har värvat den belgiske landslagsmålvakten Thibaut Courtois, som utsågs till VM:s bästa målvakt i somras. Det bekräftar den spanska klubben på sin webbplats.

Det är en affär som det har ryktats om under mer eller mindre hela sommaren. Rykten som intensifierades rejält när Thibaut Courtois inte dök upp på Chelseas träning när han skulle det efter sin semester. Enligt tidigare uppgifter ska transfersumman ligga på 35 miljoner euro, motsvarande cirka 360 miljoner svenska kronor.

Annons

Samtidigt har även Real Madrid annonserat att den kroatiske landslagsmittfältaren Mateo Kovacic går åt andra hållet. Mittfältaren är klar för ett säsongslångt lån till Chelsea.

Båda affärerna har även bekräftats på Chelseas webbplats.

För att ersätta Courtois har Chelsea värvat Kepa Arrizabalaga från Athletic Bilbao, efter att ha triggat utköpsklausulen som rapporteras ligga på runt 80 miljoner euro, motsvarande 820 miljoner svenska kronor. Därmed är han världens genom tiderna dyraste målvakt.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons