Annons
Nyheter

Lindgren på pallen i Målillas GP

Efter att vädergudarna börjat samarbeta klev Fredrik Lindgren fram i semifinalen. I finalen kunde dock ingen stoppa en 41-årig dansk. Nicki Pedersen fick fira igen på Målillas VM-deltävling i speedway.(TT)
Publicerad 11 augusti 2018

Fredrik Lindgren, tvåa i VM-serien, gick vidare till semifinal med nio poäng på fem heat på en regntung oval i den sjätte VM-deltävlingen på Målilla. Dock utan heatsegrar, men med fyra andraplatser.

Första heatsegern kom i stället direkt i en tuff semifinal som fick köras om efter att Bartosz Zmarzlik, som dessförinnan dominerat med fyra segrar på sina fyra första heat, vurpade och blev utesluten.

Annons

Arg Pedersen vann

Efter omstart gick Lindgren tidigt upp i tät och lyckades hålla undan för både danske veteranen Nicki Pedersen och överlägsne totalledaren Tai Woffinden. Pedersen tog till slut den andra finalplatsen, men likväl var han arg. Funktionärer fick separera dansken från att hamna i luven med Woffinden efter en tuff kamp dem emellan.

Den aggressionen tog dansken med sig in i finalen - och vände till sin fördel.

För väl där kunde varken Lindgren, Matej Zagar eller Martin Vaculik stoppa 41-åringen, som firade rejält med sin tillresta familj.

””

Zagar kom tvåa och Lindgren fick en pallplats som trea.

Totalt ligger nu svensken på 74 poäng, och tar därmed in tre pinnar på fortsatt stort ledande Tai Woffinden (91 poäng) i VM-serien.

Två svenska heatsegrar

I grundserien var det dock som sagt Zmarzlik som dominerade. Det var först i det 19:e heatet, hans femte, som han inte tog en heatseger, när Peter Ljung, den svenske wild card-föraren tog en överraskande trea, vilket gav honom fem totalt för dagen. Dessförinnan hade då dessutom Oliver "Vispen" Berntzon, reservförare, tagit hem heat 18.

Joel Kling, den andra reservföraren, körde hem en poäng på sitt heat.

Alla förare fick dock vänta över en timme extra på att få ge sig ut på banan. Regnet i Målilla ställde till det för banskötarna, och innebar en försening av tävlingen med över en och en halv timme.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons