Annons
Nyheter

Repetition i fokus för Anderssons landslag

Janne Andersson vill ta vid där förra samlingen slutade. För att lyckas med det väntar en hel del repetition. - Vi ska ta med oss de "braiga" känslorna, säger Sverige förbundskapten inför fredagens VM-kvalmöte med Frankrike.(TT)
Publicerad 4 juni 2017

För Janne Andersson handlar landslagssamlingens första dag om fem olika möten. Förbundskaptenen inleder med två olika genomgångar med övriga ledare, sedan följer en presskonferens och ett välkomstmöte med spelarna för att mot kvällen rundas av med ytterligare ett snack med spelarna.

Samtliga tillfällen är viktiga på olika sätt.

Annons

Men det är främst dagens sista punkt som Andersson lyfter fram.

””
””

Positiva bilder

Samlingen som Andersson refererar till är den som landslaget hade i slutet av mars. Då fick Sverige hela 4-0 hemma i VM-kvalet mot Vitryssland och följde sedan upp med en sen vändning i träningsmatchen borta mot Portugal (3-2).

För att hitta tillbaka till känslan handlar samlingsstarten precis som alltid av två liknande träningspass, första träningen handlar om defensiven och andra om offensiven.

Vid sidan av det sker flera möten, först i grupp och sedan individuellt.

””
””

"Repetera grunderna"

En stor del av arbetet handlar om att på nytt gå igenom hur landslaget ska vara och hur de ska agera i vissa situationer.

””
””

TT: Hur ska ni då spela mot Frankrike på fredag?

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons