Annons
Nyheter

Rissveds är tillbaka - redo att tävla

OS-guldmedaljen hängdes runt mountainbikestjärnan Jenny Rissveds hals, men bragden var svårsmält och medaljens baksida visades. Mitt under ett tufft intervallpass, flera månader senare, började glädjetårarna att rinna och guldet sjunka in.(TT)
Publicerad 13 juli 2017

"Final song" med danska Mø spelades högt i föräldrarnas källare under det där slitsamma träningspasset i vintras, och det var samma låt som hon alltid spelade inför förra säsongens tävlingar.

””

Vågskvalpet utanför Kallbadhuset i Borgholm brusar och Rissveds är på visit efter flera veckors träningsläger i Schweiz. Öland kring den 14 juli är alltid lite speciellt. Särskilt i trakterna kring Borgholms idrottsplats. Hit kommer människor som traditionsenligt hyllar kronprinsessan Victoria på födelsedagen, men hit kommer också den idrottare som kronprinsessan själv vill hylla med ett stipendium.

Annons

I år är det OS-guldmedaljören Jenny Rissveds.

””

Stress och press

Sommarspelen i Rio de Janeiro gick mot sitt slut när Jenny Rissveds tog Sveriges andra OS-guld i mountainbike och blev ett namn på mångas läppar. Omställningen var total och uppmärksamheten blev enorm på nolltid. Livet blev stressat och pressat, berättar hon.

””

Våren har också varit turbulent. Två dödsfall i familjen inom loppet av några veckor har tagit hårt. Träningen fick pausas, och tävlandet likaså.

””
””

Vill inspirera

Att berätta om den tuffa tiden är viktigt för Jenny Rissveds, och hon hoppas att det kan inspirera framför allt yngre tjejer.

””

Nu pausar hon inte längre från träningen och siktet är inställt på tävlingsstart: SM-tävlingarna i Värnamo nästa helg.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons