Annons
Nyheter

Rolfö vill bevisa sin plats bredvid Schelin

Sett till spelstilen är Fridolina Rolfö det mest naturliga komplementet till Lotta Schelin. Men hon är ändå långt ifrån säker på en plats i anfallet i fotbolls-EM. - Jag ska göra mitt yttersta för att bevisa att jag ska spela, säger Rolfö, inför genrepet mot Mexiko.(TT)
Publicerad 7 juli 2017

Hur anfallet ska formeras har varit den fråga som ekat över träningsplanerna på Hisingen i Göteborg, där Sverige den senaste veckan laddat upp inför det stundande mästerskapet i Nederländerna.

Utan att slå fast något till 100 procent har förbundskaptenen Pia Sundhage ändå varit tydig med att Lotta Schelin kommer att få ta hand om en av två forwardsplatser, både i genrepet och i EM. Om inte annat så för att sätta lite skräck i de kommande motståndarna.

””
Annons

Djupledshot

Den svenska förbundskaptenen håller med om att det är mycket som talar för att använda den mer bollmottagande Rolfö bredvid den djupledslöpande Schelin, precis som det såg ut i de två senaste landskamperna mot USA och Skottland.

””

"En process"

Lotta Schelin själv hade gärna sett att hon inför EM skulle få chansen att nöta in ett samarbete med en tänkt parhäst, men förstår också nyttan i eventuellt låta bli.

””

Varken Schelin eller Rolfö lyckades göra mål under de två halvlekar de fick tillsammans i de två senaste landskamperna. Men Bayern München-spelaren Rolfö tycker ändå att samarbetet dem emellan fungerar bra.

””

Hittat formen

Våren har varit stökig för Rolfö, som efter flytten från Linköping till Tyskland i vintras dragits med skador och bara fått ihop två 90-minutersmatcher och två inhopp i sin nya klubb.

””

Lagom till EM känner hon ändå att fotbollsformen är på plats.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons