Rönnby mot Mora i SM-final

Det blir seriesegraren mot tabelltvåan i damernas SM-final i innebandy - Kais Mora mot Rönnby. - Det blir bra, vi hade två segrar mot dem i serien, sade Rönnbys Madelene Backlund till TV12 efter fredagens 8-5-seger borta mot Iksu.(TT)
Publicerad 10 april 2015

Det blir seriesegraren mot tabelltvåan i damernas SM-final i innebandy - Kais Mora mot Rönnby.

””

Backlund stod för två mål och två målgivande passningar när Västeråslaget Rönnby gick vidare med sammanlagt 3-1 i matcher.

Iksu hämtade upp 2-5 till 5-5, alla tre mål av Emelie Wibron, inför tredje perioden. Men 9.01 in i tredje perioden gav Backlund, segrare i grundseriens poängliga, Rönnby ledningen med 6-5. Och exakt tre minuter senare gjorde Julia Johansson 7-5 med sitt andra mål för kvällen. Och en sekund före slutsignalen lade Backlund in 8-5 i öppet mål.

””

I finalen i Globen på lördag i nästa vecka väntar Kais Mora som vann med 3-2 borta mot Pixbo och liksom Rönnby gick vidare efter 3-1 i matcher.